|
|
|
איך להצליח בראיון קבלה ללימודים בחו"ללאחר שנים של ניסיון בהכנת מועמדים לתוכניות לימודים בחו"ל ועבודה תחרותיות, מפתיע אותנו כל פעם מחדש, כיצד מועמדים מפספסים כמה מה"חוקים" הבסיסיים לקראת ראיונותיהם עם נציגי מוסדות לימוד.
הנה כמה נושאים אשר כדאי לכם להיות מודעים להם כשאתם מתכוננים לראיון ל לימודים בחו"ל.
התכוננו. אולי אתם לא המרואיינים הטובים בעולם, אבל החדשות הטובות הן שאתם יכולים להשתפר. שאלו את עצמכם: כמה זמן נותר לכם להתכונן? איזה סוג ראיון מצפה לי? אישי? התנהגותי? על ידי בוגר? בישראל? בקמפוס בחו"ל? במה כדאי להתרכז לקראת ההכנה?
דעו מי אתם. הראיון מספק הזדמנות להציג עצמכם. בשביל לעשות זאת, אתם צריכים לדעת מה עושה אתכם – מי שאתם. שאלו את עצמכם: כיצד הייתם מתארים עצמכם לאדם אחר? כיצד אחרים המכירים אתכם היו מתארים אתכם? מה תרצו שהמראיין יידע עליכם? מה תרצו שהמראיין ירגיש לגביכם? מהם החולשות והחוזקות שלכם? מהם החוויות שעיצבו אתכם כאנשים?
מה המסר שלכם? אולי קיימים הרבה דברים שתוכלו לספר על עצמכם, אבל בד"כ תרצו שמספר פרטים יזכרו במיוחד. המסר שלכם צריך להתאים למסר הכללי של טפסי הקבלה שלכם והחומרים הנוספים (קורות החיים, החיבור, וכיוצ"ב) שיהיו לפני ועדת הקבלה. מסר טוב הוא בד"כ פשוט, קל לזכירה, יוצר אהדה, ונתמך על ידי דוגמאות טובות.
שאלו את עצמכם: מה המסר שלי? מהם שלושה דברים שתרצו שיעלו בראש המראיין כשייזכר בפגישתכם? כשאנו מכינים מועמדים אנו בין היתר מסייעים להם לבטא מסר חזק ומתאים, נושא זה חשוב בכדי למנוע מהראיון "להמרח" בכיוון שאינו מתאים.
דעו כל מה שצריך לדעת על התוכנית. קבלת מידע מתאים לגבי המוסד, או התוכנית בה אתם מעוניינים הינה חשובה ביותר. מידע זה בסיס לבטא התאמתכם לתוכנית, הצורך שלכם בה, ולהדגים את המוטיבציה שלכם כתלמידים אפשריים. שאלו את עצמכם: מה הופך את התוכנית אליה אתם נרשמים לכל כך מיוחדת? מדוע אתם רוצים להצטרף לתוכנית זו? מה תוכלו לתרום לתוכנית? מה אתם יודעים על ההזדמנויות החברתיות, כלכליות, גיאוגרפיות, אקדמיות, מקצועיות ואחרות בקמפוס? כשאנו עובדים עם תלמידים אנו מעמידים במבחן ידע זה, ומאפשרים פידבק אוביקטיבי וכר תרגול משמעותי למטרה זו.
דעו את הסיפור האישי שלכם. אחד מהדברים החשובים ביותר שתוכלו לעשות בכדי להתכונן זה לדעת מה אתם מתכוונים לומר למראיין. וודאו כי יש בידכם סיפורים המשקפים את ניסיון החיים שלכם, את עבודותכם בעבר, המדגימות את יכולותיכם, אופיכם, והשכלתכם. שאלו את עצמכם: האם בידיכם סיפורים רלוונטים מעבודכם, המדגימים את נקודות המבט שלכם וניסיונכם בנושאים כגון: מנהיגות, עבודה בצוות, מכשולים, סקרנות אינטלקטואלית, ונושאים נוספים אותם תרצו להעביר? במהלך העבודה מולנו אנו בודקים את יכולת הביטוי של המועמדים עימנו מתוך ידיעה כי היא תועמד למבחן.
האם יש משהו נוסף אותו תרצה/י להוסיף? הראיון מספק הזדמנות לבטא, להסביר, לחזק, או להוסיף אינפורמציה נוספת שאינה מופיעה במסמכי ההרשמה. לעיתים מרואיינים ירצו לשקול להוסיף אינפורמציה כזאת. שאלו את עצמכם: האם קיימות התפתחויות חדשות או קודמות שתרצו שיעמדו בעת קריאת מסמכי ההרשמה לאוניברסיטה? האם קיימות סיטואציות או התחשבויות חדשות שצריכות להעשות בעניינכם. אם כן, כעת עשוי להיות הזמן המתאים להעלותם. כשאנו עובדים עם תלמידינו אנו מסייעים להם לשקול רעיונות רלוונטית שהם עשויים לרצות להציג לפני המראיין בעת הראיון.הגיעו לפני הזמן. רושם ראשוני הוא חשוב. וודאו כי יש לכם זמן מספיק בכדי ליצור את הסביבה המתאימה לראיון. זכרו: אולי תרצו להשתמש בשירותים, להתרענן, להשתמש בדיאודורנט, לבחון עצמכם במראה, או אולי לאכול ולשתות משהו לפני הפגישה. שאלו את עצמכם: כמה זמן צריך לקחת לי להגיע לראיון? מה כדאי לי להביא לראיון? תלוי במיקום וסוג הריאיון אנו עוזרים לתלמידים שלנו להתמודד עם שאלות כאלו (רשימה משתנה עשויה לכלול: כלי כתיבה, קיסם, כרטיסי ביקור, קורות חיים, העתק טפסי הקבלה, דיאודורנט, בקבוק מים קטן, ועוגיה).
(כשמתאפשר) דעו מי מראיין אתכם. לעיתים תזכו לדעת מי ייפגש עמכם. במקרים אחרים, גוגל יידע לסייע בתהליך מציאת תשובות. כדאי להשקיע את הזמן בכדי לבדוק עם מי אתם נפגשים בכדי להבין את הפרספקטיבה שלהם. עם זאת אזהרה: על תניחו שום דבר על המראיינים שלכם- הם יכולים להפתיע! שאלו את עצמכם: עם מי אני נפגש? מתי הם למדו/לקחו חלק במוסד ובאיזה תוכנית? כמה ראיונות הם עורכים? מה הם עושים היום?
האם אתם "לבושים להצלחה"? יכולת התראינות טובה דורשת הרבה יותר מיכולת ביטוי מילולית גבוהה ונושאי שיחה לעניין. הרבה מהמסר והרושם שתיצרו יועבר לצד השני באמצעים כגון שפת הגוף שלכם. וודאו כי אתם לבושים באופן מתאים וששפת הגוף שלכם מעבירה את המסר הראוי. שאלו את עצמכם: האם אני יודע/ת מה אלבש? מה שפת הגוף שלי מעבירה? לעיתים קרובות תשובותיכם לשאלות אלו עלולות להיות שגויות, ופידבק חיצוני עשוי להיות חשוב. שאנו עובדים עם מועמדינו אנו מדריכים אותם לבטא עצמם נכון גם באמצעות שפת הגוף שלהם, והלבוש אותו הם בוחרים – כלים חשובים שיישרתו אותם לשנים רבות.
היו אסירי תודה. המראיינים משקיעים את זמנם היקר בכדי לספק לכם הזדמנות להציג עצמכם למוסד אליו הם משויכים. עליכם להוקיר תודה על כך. הערכתכם צריכה להיות מוצגת, במינון הנכון, כשתפגשו ביחד. שאלו את עצמכם: האם אני מוקיר תודה מספיק ? יותר מידי? כשאנו עובדים עם המועמדים שלנו אנו דואגים להדריך אותם בדיוק מהו אותו "מינון נכון" של הוקרת תודה. תהנו. לראיון מספר יתרונות. אחד מהם הוא להציג עצמכם ואת הערכים שלכם. למרות חשיבות משימה זו למולכם, או אולי בגללה, הנאה מתהליך הראיון עשויה להיות חשובה. הנאה מהראיון עשויה לסייע למראיינים להנות גם בתהליך, עשויה לשקף ביטחון עצמי בריא, כריזמה, ותכונות חיוביות נוספות הקשורות לאישיותכם. שאלו את עצמכם: האם אני נהנה מתהליך הראיון? ללא קשר לתשובה שאנו מקבלים ממועמדינו, אנו מלמדים אותם שוב ושוב – כי תהליך ההכנה לראיונות יכול להיות תהליך מהנה.
הכתבה באדיבות ווינטרופ קונסלטינג מעוניין בייעוץ ללימודים בחו"ל?
|
All rights reserved © Glimudim | Advertise with us | פרסום ב Glimudim | יצירת קשר | תנאי שימוש | הוסף למועדפים | מפת האתר |