|
|
|
ביום בו מסיימים חברה צעירים את שירותם הצבאי ומחליטים באיזה מסלול לימודים אקדמי לבחור עומדות לרשותם מגון צר של אלטרנטיבות.האלטרנטיבות נגזרות מתוך שלושה פרמטרים בסיסיים: 1. התקציב הכלכלי שברשותם (או ברשות התומכים בהם, בד"כ ההורים) 2.. ציוני תעודת הבגרות שלהם. 3. ציוני הפסיכומטרי שלהם.כאשר אנו בודקים את שלושת הקריטריונים הללו מול ההיצע בתחום הלימודים האקדמיים נמצא בעיות מורכבות של היצע וביקוש.הסעיף הראשון – תקציב, קיימת נוסחה קבועה: שכר לימוד שנתי + עלות מחייה חודשית כפול 12 חודשים.
ניתן למצוא שלימודים אקדמיים בישראל מוערכים על ידי כלל הגורמים בטווח של עלות שנתית שעומדת על כ- 55,000 ₪.שכר לימוד אוניברסיטאי 13,000 ₪ + עלות מחייה חודשית 3500 ₪ כפול 12 חודשים בשנה.לא מעט סטודנטים מצליחים לחצות בבטחה את משתנה התקציב של השנה הראשונה בעזרת פיקדון חיילים משוחררים, מענק שחרור, תמיכת הורים, עבודה זמנית.סעיפים שתיים ושלוש הם אלה שבדרך כלל חוסמים את חלום לימודי הרפואה בישראל.ממוצע הבגרות וציון הפסיכומטרי לא עומדים בהיצע של 500 כסאות למסלולי הרפואה בישראל.כאן נכנסת לתמונה האלטרנטיבה הראשונה – לימודי רפואה בחו"ל.
לימודי הרפואה בחו"ל מחולקים לארבע קטגוריות:
קטגוריה ראשונה: ארה"ב , אוסטרליה, קנדה , אנגליה .במדינות אלה נאלץ להיפרד מסכום של מעל מיליון שקלים לאורך מסלול לימודי הרפואה (6 שנים) ומעבר לכך תנאי הקבלה ברוב מכריע של המקרים מגבילים אותנו בעקבות צורך בתואר מדעי ראשון (ביולוגיה / כימיה / מדעי בעלי החיים וכו...)
קטגוריה שנייה: מערב אירופה – גרמניה, ספרד, איטליה, צרפת.שכר הלימוד במדינות אלה נע בין 0-2000 אירו לשנה והוא בעצם האלטרנטיבה השפויה ביותר לכיס של האזרח הישראלי הממוצע בהכנסותיו. כדי לקבל פרטים על מדינות אלה יש חובה לקיים פגישת יעוץ מקצועית באחת החברות העוסקת בתחום מאחר ותנאי הקבלה מורכבים ומשתנים ודורשים ברוב מכריע של המקרים מכינה כלשהי לשפה.
קטגוריה שלישית: מזרח אירופה – אוקראינה, מולדובה, פולין, הונגריה, צ'כיה, סלובקיה.
קטגוריה רביעית: אסיה ואפרקה, מאחר ולמדינות אלה יוצאים בשנה בין 1-3 סטודנטים אני ממליץ בחום פגישות מקצועיות עם השגרירויות במדינות אלה וביקור מתוכנן היטב טרם קבלת ההחלטה הסופית. לאחר שדנו בעניין התקציב ותנאי הקבלה, ניגש אל הגורם האחרון בשכלול והוא הרמה האקדמית. כאשר מדובר על לימודי רפואה בחו"ל הקטגוריה הראשונה שציינתי קשה עוד יותר מאשר קבלה ללימודים בארץ.לקטגוריה השנייה יש סבירות גבוה יחסית להתקבל ולקטגוריה השלישית אין בעיה להתקבל כלל מאחר ותנאי הקבלה העיקרי ברוב מכריע של המקרים הוא בגרות מלאה בלבד... בקטגוריה ראשונה נמצא את רוב האוניברסיטאות בטווח 100 האוניברסיטאות הטובות בעולם.בקטגוריה שנייה נמצא את רוב האוניברסיטאות בטווח 200 האוניברסיטאות הטובות בעולם.בקטגוריה שלישית נמצא את רוב האוניברסיטאות בטווח 300-500 הטובות בעולם.נתונים אלה ניתן למצוא בדירוג האוניברסיטאות העולמי top 200 university Qs
לסיכוםכ כאשר עומדות מלנו האלטרנטיבות המובאות במאמר נמצא כי איטליה היא היעד הנבחר על ידי רוב הסטודנטים לאורך השנים והוותיק ביותר בתחום לימודי הרפואה בחו"ל. שכר לימוד שנתי של כ- 1500 אירו לשנה, מחייה חודשית של כ – 750 אירו לחודש, מבחן כניסה ברמה של 4 יחידות לימוד ודירוג אוניברסיטאות של 6 אוניברסיטאות בתוך 200 הטובות בעולם.ניתן להבין למה בולוניה היא האוניברסיטה עם מספר הסטודנטים הגבוה ביותר בישראל לאורך השנים ואליה מצטרפות פאדובה, פירנצה, מילנו סטטלה ורומא לה-ספיינצה.מידע מעמיק יותר על מסלולי הלימוד והאופציות האפשריות ניתן לקבל מאתר קמפוס לימודים בחו"ל חינם ללא עלות. הכותב הוא דותן ברדה , משנה למנכ"ל קמפוס לימודים בחו"ל ויועץ בכיר בכל תחומי הלימודים בחו"ל מעל 13 שנים.
|
All rights reserved © Glimudim | Advertise with us | פרסום ב Glimudim | יצירת קשר | תנאי שימוש | הוסף למועדפים | מפת האתר |