למה בניו- יורק ?. - במקרה. התוכנית נראתה מעניינת, ונראה שזוהי הזדמנות טובה, גם ללימודי תואר שני שמשלבים חוויה של מגורים במקום זר (וניו יורק כמובן מאוד נגישה מבחינת שפה ואוכלוסייה גדולה של יהודים, ישראלים, סטודנטים ישראליים, תחום ההייטק שבו אני עוסקת), וגם כמובן אופציה לעבודה כבר בשנה הראשונה. (ע"פ החוק - אחרי תשעה חודשים שאני נמצאת בניו יורק)
איך זה להיות סטודנט זר? - לא פשוט. התחלה מאוד קשה כיוון שלימודים בניו יורק שונים מלימודים אקדמאיים שאני הכרתי מאוניברסיטת בן גוריון. צריך לבנות חברה וקשרים חדשים, אבל זה מעט יותר קשה כי הלימודים אינם אינטנסיביים כמו בתואר ראשון, וגם האנשים מגיעים ממקומות רחוקים ממקום המגורים שלי. הסטודנטים מתייחסים בהמון חום, ונותנים הרגשה טובה למרות שזו לא שפת האם שלי, התרבות או מקום הולדתי.
איך נראה סדר היום שלך בקולג'? - 3-4 פעמים בשבוע לימודי ערב מהשעה 6 ועד 9. בשאר הזמן יש להשלים פרוייקטים, שיעורי בית וכו'
האם יש זמן פנוי? חיי חברה? - יש הרבה זמן פנוי כיוון שמדובר בלימודי ערב רק כ-3 פעמים בשבוע. חיי החברה נבנים לאט לאט, אבל כיוון שמדובר בתואר שני, שבו חלק מהאנשים אינם באותו סטטוס/גיל/וכו אז פחות חברויות לאחר שעות הלימודים נוצרות. ניו יורק היא מקום שיש בו המון ישראליים בגילאיים שונים, ומצאתי חבורה קטנה ואיכותית של אנשים שאיתם אני מבלה בזמן הפנוי.
איך ממנים את הלימודים והמחיה? – צריך להראות בעת הרישום ובקשת ויזת הלימודים שיש מספיק כסף למימון הלימודים בשנה הראשונה ומחייה, ע"פ סכום שהקולג' כותב במסמך לשגרירות. המציאות קצת יותר מסובכת - המחייה בניו יורק יותר יקרה מהצפי, ויש לקחת בחשבון שיש הוצאות גדולות כמו כל מעבר של רילוקיישן. לשמחתי בקולג' אישרו לי מלגה מיוחדת שעוזרת במימון הלימודים מעט.
הקורס הכי מוצלח –אנימציית 2D
המרצה הכי מלהיב Jesse Epstein
אילו אנשים חדשים הכרת? - חברה טובה שהכרתי מתוכנית הלימוד שלי גרה בניו ג'רזי כ45 דקות נסיעה ממרכז מנהטן. כל המשפחה שלה קיבלה אותי בהמון חום ואהבה. בהחלט אשמור על קשר עם כל המשפחה. גם הכרתי סטודנטים זרים אחרים מתאילנד, סין, ניגריה ועוד.