כול מה שרצית ללמוד על הפיצה האיטלקית המקורית. פיצה היא אחד המאכלים החשובים ביותר המאפיינים את המטבח האיטלקי. בקורס אינטנסיבי זה, ילמדו טכניקות להכנת פיצות איטלקיות מיוחדות, שימוש בכלי המטבח, הכנת משטחי העבודה, כללי בטיחות, המרכיבים העיקריים להכנת פיצה, פיצה ללא גלוטן ועוד.
בתום הקורס תינתן לסטודנטים אפשרות להתנסות בעבודה בשטח בחברות שונות. משך ההתנסות היא 4 שבועות ללא תשלום.
I CHOCOLATE
משך הקורס: שבועיים, 80 שעות, 5 ימים בשבוע. תאריכים: 03/02- 14/02/2014 מחיר: 2.550 אירו סיורי לימודים: מוזיאון השוקולד ובוטיקים לשוקולד בעבודת יד.
השוקולד נכנס למטבח האיטלקי בתחילת המאה ה-17 בטוסקאנה בליווי מרכיבים מיוחדים כגון קליפת לימון טרייה, יסמין, קינמון, ווניל, מוסק ועוד.
העיר פרוג'יה אשר נמצאת בחבל אומבריה, ידועה באיטליה ובעולם כמרכז לתעשיית השוקולד. עיר זאת היא ביתם של כמה מתעשייני השוקולד הידועים ביותר בעולם בניהם "PERUGINA" יצרנית ה-"BACIO PERUGIA". (נשיקה מפרוג'יה) קורס אינטנסיבי זה נועד לספק ידע ובסיס יציב לייצור שוקולד ברמה גבוהה וכמו כן לפיסול ועיצוב שוקולד. בעזרת אמני שוקולד מפורסמים, הסטודנטים ילמדו על גורמים היסטוריים וגנטיים של הקקאו, על האלמנטים התזונתיים והגישה לרכיבים הבסיסיים, טכנולוגיות והליכי עבודה ועוד...
I GELATO
משך הקורס: שבועיים, 80 שעות, 5 ימים בשבוע. תאריכים: 05/05- 19/05/2014 מחיר: 2.550 אירו כלול במחיר: חומרים, מדים הכוללים: ז'אקט, נעלים, סינר וכובע. ארוחת צהרים. ה- GELATO האיטלקי הוא אחד מסימני ההיכר ומוצרי הדגל של איטליה והצלחתו מבוססת על תהליכים חדשניים ועל מרכיבי בסיס טריים. בנוסף, איטליה היא אף מקום לידתו של הגביע במאה ה- 17. כיום ה-GELATO נחשב לגלידה הטובה ביותר בעולם. קורס זה הוא תיאורטי ומעשי וכולל את הטכניקות והמתודולוגיות להכנת גלידה מלאכת יד.
בקורס ילמדו: מרכיבים בסיסיים, כימיה ופיסיקה של הגלידה, טכניקות איזון הגלידה, יצירה מעשית, יצירת מרשמים, GELATO פירות, ניתוח חושי.
I PASTRY
משך הקורס: 5 שבועות, 5 ימים בשבוע. תאריכים: 31/03/2014- 11/04/2014 מחיר: 2.550 אירו כלול במחיר: חומרים, מדים הכוללים: ז'אקט, נעלים, סינר וכובע. סיורי לימודים: מוזיאון השוקולד ובוטיקים לשוקולד בעבודת יד.
מסורת הקונדיטוריה האיטלקית מגיעה מעולם המורכב מגורמים סביבתיים והיסטוריים. כול חבל באיטליה מאופיין ע"י מוצרים ומאפים שונים. מטרת הקורס היא הכרת מוצרי הקונדיטוריה האיטלקית עפ"י מפתח אזורי.
הסטודנטים ילמדו כיצד למדוד נכון, לערבב ולשלב חומרים. טכניקות אפייה שונות, עיצוב מאפים מושכים וויזואלית. סוגי קמח, שמרים, בטיחות במקום העבודה, סוגי בצקים, טכניקות עיבוד קרמים ומאפים איטלקיים. קינוחים איטלקים שונים, עבודה עם קקאו, בצק סוכר ושקדים, מילוי וקישוט עוגות וגלידות.
I CHEF
משך הקורס: 17 שבועות, 5 ימים בשבוע. תאריכים: 15/2/2014- 29/09/2014 מחיר: 10.000 אירו כלול במחיר: חומרים, מדים הכוללים: ז'אקט, נעלים, סינר וכובע. סיורי לימודים: חוות חקלאיות, יקבים, מעבדות יצור גבינות ונקניקים ועוד. ההתפתחות הטריטוריאלית והתרבותית הארוכה ורבת המשמעות של איטליה תרמה לפיתוח מסורת של יין וגסטרונומיה מיוחדת במינה בנוף העולמי. קורס מיוחד במינו המותאם למי שמעוניין להתמחות בתחום היין והגסטרונומיה ובתרבות האוכל והבישול האיטלקי. הכרת מוצרי הגלם באיכות הגבוהה ביותר, פיתוח החושים והטעם, הערכת המגוון הביולוגי, הערך הסביבתי והחברתי בתרבות המזון האיטלקי. הדמות המקצועית שתצא מקורס זה תהיה לא רק שף אלא שגריר של המטבח האיטלקי. קורס זה משלב לימודי היסטורי, תיאורטי, מעשי, הכרת מוצרי גלם, שימוש בחמשת החושים, הכרת המסורת הגסטרונומית, מאכלים שונים ומקורותיהם, הכרת היצרנים, חקלאים, התנסות במקומות עבודה ועוד... בקורס ילמדו: ההיסטוריה ותרבות המטבח האיטלקי, היין האיטלקי והתאמתו למאכלים שונים, גבינות ונקניקים, שמן זית, מעבדת מטבח איטלקי – פסטה, רטבים, בשרים, ירקות, טיבול, דגים, קונדיטוריה איטלקית ושוקולד, הדיאטה הים תיכונית, אוכל ואמנות, אמנות הפיצה, GELATO ועוד.
חברת Impara הוקמה בשנת 2002 על ידי איתן לרר סטודנט לתואר שני באיטליה , במטרה לתת מענה לכל צורך, שאיפה וחלום של הסטודנט הישראלי באיטליה ולעזור לו להתחיל את לימודיו במוסדות הלימוד באיטליה בצורה האפקטיבית ביותר עבורו. Impara עובדת מול מוסדות הלימוד הציבוריים והפרטיים הידועים בתחום ההשכלה הגבוהה באיטליה.
הצוות ישראלי המקצועי הנמצא באיטליה, מעניק מידע מקיף ומקצועי על הלימודים באיטליה, ונמצא בקשר ישיר עם האוניברסיטאות מספק מידע על תוכניות לימודים מכל האוניברסיטאות באיטליה